Veure les darreres entrades:

La setmana passada, mentres els blogers de Saborea Espanya estaven realitzant cocs i farinades, ens va comentar que el dilluns venia Iban Yarza, en definitiva una persona que ens agradaria.

Com no, vam traure un ratet de l’agenda i vam tindre l’oportunitat de conèxier a  Iban Yarza, un periodista que a partir del 2005 va començar a creure en la seua passió i fer-la realitat, i des de aleshores és panader caser i divulgador del pa, convertint-se en un dels referents a l’estat espanyol, on es parla d’ell a una gran quantitat de webs i blogs, i té dos de molt importants: ‘La Memoria del Pan’ i el ‘Foro del Pan’., o ha aparegut a diversos programes del mític Robin Food!

Grans i més grans, tots aprenent e intercanviant opinions

Iban va vindre a Ca Massita per incloure la farinà de repassos a un llibre que està realitzant, on vol humanitzar i ficar cares als panaders que estan mantenint pans i pastes típiques, com este cas a Ca Massita. Segon Iban, el mític forn de Vinaròs és un guardià de les tradicions, de la farinà de repassos. Si ells desapareixen i no continua la forma de fer-la, es perd una part dels vinarossencs.Com diu el mestre Juanjo Roda, és la barreta energètica dels vinarossencs. Des de 1885, Sergio i Nasio ho estan fent tal com els hi van ensenyar.

Iban va preguntar tot, pel procés del pa, agafa el pa, l’olora, el toca, el sent, el fa seu, i sobretot l’estima, com el treball que fa, és un enamorat del món del pa, i sobretot de la gent que encara no ha perdut els orígens. Amb Nasio al pastim, va començar tot el procés de la farinà de repassos. Iban Yarza pregunta en cada moment la quantitat de farina que es fica, els ingredients, tot el procés de la massa i alhora ho apunta a la seua llibreta mentre fotografia cada instant.

 

Nasio pastant davant la càmara d’Iban. Ell tranquilament!

Conèixer gent com Iban et dona més il·lusió i ganes per continuar la feina del dia a dia, ja que es gent que dona valor i la importància que es mereixen les nostres tradicions, i alhora la nostra identitat.

Fins un altra! :)  1. Ja que estas aqui, vols deixar un comentari?
'