Veure les darreres entrades:

Ja fa uns anys que conec a Ramon Ortiz, som de pobles veïns, i sempre mos veiem pels balls de tota la contornà, però poc a poc i gràcies a amics en comú que tenim com Juanjo Roda i Jeroni Castell, ell va descobrir que jo em dedicava a Mira que bo! i jo vaig descobrir que ell feia mel, i si era recomanat per estos dos genis de la cuina, ja ens tenia convençuts.

Ramon Ortiz explicant tot sobre el món de les abelles

La seua mel és la que venem a les nostres botigues, tant de taronger com de mil-flors, una mel que ha tingut una bona acollida entre els nostres clients, i a part va ser el protagonista del Tast del Territori del passat divendres. Només amb les ganes i la preparació que venia, ja sabíem que seria espectacular, i no va defraudar a ningú. Va vindre amb tot tipus d’aparells que fan servir els apicultors, també un panal antic de mel, que tants records va portar als més grans del tast, i fins un maniquí vestit d’apicultor que tenia un paregut a David Bowie :)

Ramon, estudiant de biologia, ens va explicar tot sobre les abelles, les parts del cos, com fabricaven la mel, quan es fabrica la mel, les diferents varietats, els llocs on ell l’elabora i sobretot la importància que tenen estos insectes per al nostre món, ja que son els encarregats de pol·linitzar.

I al moment més esperat, el tast, la seua mare, panadera de professió, va elaborar un coc de mel, que quasi que en un tall ja estaves ple! Un coc molt consistent i amb molt de gust de mel. I mentre menjàvemel coc, Juanjo Roda, en representant del Restaurant Les Moles d’Ulldecona va preparar els famosos macarrons de mel de Ramon Ortiz, plat corresponent al menú degustació 2012 de Les Moles, no va deixar indiferent a ningú i tots es van sorprendre de com es podia fer macarrons en mel.

El xiquet de Vinaròs (Juanjo Roda) mostrant els macarrons de mel

Finalment, vam tastar les dos varietats de mel, junt a un licor i vinagre de mel. Des de Mira que bo! i evadirte!com volem agrair a Ramon Ortiz, tota la seua família i a Juanjo Roda per l’impressionat Tast del Territori i com es van bolcar. Enhorabona! I si voleu tastar esta passió per la mel, la podeu trobar a les nostres botigues Mira que bo!

Vos esperem al pròxim Tast del Territori, on seran protagonistes les parades de fruita i verdura del Mercat de Vinaròs el proper dimecres 12 de juny.  1. Ja que estas aqui, vols deixar un comentari?
'