Veure les darreres entrades:

Un dels nostres plats estrella, dels més coneguts i senzills, el pa en Tomata de Penjar va ser protagonista al Tast del Territori del passat divendres 6 de setembre. Des de la Tomata de Penjar d’Alcalà de Xivert, que compta amb la Marca de Qualitat de la CV, Mauri (el secretari i la seua dona) ens van oferir un Tast del Territori al Mercat de Vinaròs on vam aprendre la història i les propietats de la tomata.

Esta tomata s’ha fet un nom degut a les qualitats organolèptiques de l’oratge i de l’aigua que té un nivell precís per a què tinguen el particular sabor, uns fruits que maduren amb el sol intens i a la fresca d’un clima mediterrani temperat. A més, es comercialitza i es consumeix quasi durant tot l’any, depenent la seua producció, i es caracteritza per una pell molt fina, una polpa abundant i sobretot un sabor intens i dolç i poc àcid.

Mauri, un expert en la Tomata de Penjar!

La millor forma de consumir-la i tal com vam fer al tast, és crua, refregada amb pa, oli i sal, i també la vam tastar partida per la meitat i una mica de pebrella de la Serra de Mariola d’EspeciaExpress, però també és boníssima torrada, acompanyada a carns, peixos o verdures.

Gràcies a l’Associació de Productor i Comercialitzadors de Tomata de Penjar d’Alcalà de Xivert s’està posant en valor este excel·lent producte, defensant la seua forma tradicional de treballar-la; també es preserva les varietats tradicionals com a patrimoni cultural del Baix Maestrat i sobretot d’Alcalà de Xivert, també ampliar el mercat a Mercat de referència i cuiners professionals, i sobretot lluitar per la merescuda Denominació d’Origen que segur que prompte ho aconseguiran!

Segur que aconseguiràn la Denominació d’Origen!

Nosaltres ens vam quedar sorpresos amb tot el que hi ha darrere de la Tomata de Penjar d’Alcalà de Xivert, però no ens estranya si han aconseguit un producte tant gustos, i a més també ens van comunicar que per al 25, 26 i 27 d’Octubre es realitzarà la I Fira de la Tomata de Penjar!

Vos esperem al pròxim Tast del Territori, el dia 20 amb l’Ametlla d’Albocàsser!  1. FRANCESC on dimarts 10, 2013

    Quina tomata més gustosa!!! Tant de bo arribe ací al sud on visc jo. Salutacions

  2. Marc Prades on dimarts 10, 2013

    Es pot comprar online Francesc: http://www.tomatadepenjar.com/cas/menu.php
    Val la pena, que és molt bona! Salutacions!'